Åtgärd av en dåligt monterad Canal Digital parabol.

Det blev dålig signal till kundens 2 st. OnePlace-mottagare så de bokade service.

När jag kom dit hann jag inte ens koppla in instrumentet förrän jag såg att hela väggfästet med parabol och allt satt löst. Den som hade skruvat dit det enkla 3-bens väggfästet hade bara dragit skruvarna i den 22 mm tjocka träpanelen och missat reglarna, så det blev helt utan gängor i själva trävirket. Det är inte första gången jag ser sånt fusk, men jag undrar hur det är möjligt att göra en sån tabbe? Det syns ju på spikraderna vart reglarna är, så hur svårt kan det vara?

Jag bytte väggfäste till en stabilare variant och sen drog jag dit det med långa franska skruvar rakt ovanför en regel, så nu sitter den stabilt.

Jag bytte även till ett annat fäste till mikrovågshuvudet för att få det i fokuspunkten.

En snabbkoll vid parabolen visade att det blev mycket bra signal.

Efter att jag hade kollat signalen till OnePlace-mottagaren i vardagsrummet programmerade jag in användarband 09, 10, 11 och 12.

Det blev bra signal till mottagaren i gillestugan också, men här programmerade jag in användarband 13, 14, 15 och 16. Det gäller att ha olika användarband på alla satellitmottagare som är anslutna till samma mikrovågshuvud.

Klicka här om du vill läsa mer om Sat-CR-24 mikrovågshuvudet och dess egenskaper.

Kommentarer inaktiverade.