Nästan godkänd signal ….

Här var det stora problem, som jag dessutom med 99% säkerhet visste om. Jag berättade för kunden att jag redan har varit till flera hus i närheten, där det INTE är möjligt att ta emot Boxer’s sändningar, så jag rekommenderade TV via satellit istället, men då kunden absolut ville ha ett abonnemang hos Boxer var det bara att sätta igång och mäta.

Antennen så vissen ut, men kunden hade en likadan på vinden, så jag kröp in i vindsutrymmet och mätte signalen från den. Till min förvåning var signalen nästan godkänd, så jag klättrade upp utomhus med testantennen och fick även där nästan godkänt. Men för att montera en större antenn än min testantenn krävdes en skylift.

2 dagar senare riggade vi upp en skylift och jag skruvade ihop en stor VHF-antenn och en UHF-antenn. Men efter mycket mätande med flera olika antenner så var det tyvärr bara att ge upp. Det gick inte att uppnå godkänd signalstyrka och signalkvalité inom rimliga ekonomiska gränser. Så tyvärr blev det 6 timmars arbete till ingen som helst nytta.
140094835833643900_resized-4318219Men katten Tage blev i alla fall glad, för nu får han snart se Animal planet i HD via satellitsändningar.
140094836890403400_resized-2086336

Kommentarer inaktiverade.