Boxer Installatörsportal – 2020

Här är foton samt information från några ställen där jag har mätt signalstyrka och åtgärdat antennsystem via Boxers Installatörsportal. De är inlagda i datumordning med det senaste överst. Om du vet ett speciellt ärendenummer är det snabbast att använda sökrutan här på webbsidan.

Några ställen är faktiskt lämnade utan åtgärd, eftersom den låga signalnivån på platsen gör det omöjligt att ta emot marksänd TV. I de fallen kan jag bara råda kunden att avsluta Boxer-abonnemanget så jag kan installera en parabol istället.


20200526 – Boxer ärende 99893

Jag fick en arbetsorder av Boxers installatörsportal och enligt den saknades signal till några Muxar. I telefonen berättade kunden att SVT’s kanaler inte funkade med Boxers-mottagare men om han satt antennkabeln direkt i TV’n så gick de kanalerna in, men då saknades det ändå vissa kanaler eftersom TV’n inte klarade marknätets nya system DVB-T2.

Ett knepigt fel som måste kollas med antenninstrument sa jag och bokade en tid.
Hemma hos kunden såg jag att de hade en ganska bra antenn.

När jag kom in i vardagsrummet såg jag att antennkabeln var skarvad med IEC-kontakter och det kan glappa, så jag gjorde en ny skarv.

Sen kollade jag signalen som visade mycket bra Muxar, eller perfekta Simpsons. Med perfekta Simpsons menar jag att Muxarna ser ut som Bart Simpsons frisyr.

Detta är från vänster till höger Mux 2, 3, 1 och 5.

Mux 6 ligger ända uppe på 674 MHz så det blir en egen skärmdump.

En datalogg visade att signalen var hur bra som helst. Godkänd med råge men fortfarande var det störningar i bilden, så jag konstaterade att Boxer mottagaren var defekt.

Senare på eftermiddagen ringde kunden och berättade att Boxer inte alls ville lösa problemet genom att skicka ut en ny mottagare. När han då sa att han ville avsluta abonnemanget upplyste de väldigt noga om att kunden minsann hade bundet abonnemang till november 2020. Om han inte var nöjd med det så hänvisade de till Telekområdgivarna som ger opartisk och kostnadsfri rådgivning till de som har problem med ditt abonnemang för TV, telefoni, bredband eller fiberanslutningar.

Otroligt egentligen att hänvisa kunden till Konsumentverket eller liknande istället för att försöka lösa problemet. Så vad tror ni hände? Det finns nog ingen som skulle ringa till Telekområdgivarna i det läget, så kunden ringde till mig och beställde Canal digital med installation.


20200312 – Boxer ärende 97016

Den här kunden gjorde en felanmälan till Boxer eftersom han saknade sportkanalerna som sänder från Mux 7.

Den befintliga UHF-antennen var svåråtkomlig eftersom det är ett högt hus där stegen är på ena sidan av skorstenen medan antennerna sitter på den andra sidan.

En koll inomhus visade att det var bra signal på UHF-området samt starka 4G sändningar som syns längst till höger på spektrumbilden. (Om 4G sändningarna stör kan jag ta bort dem med ett LTE-filter)

Jag gjorde en datalogg i vardagsrummet för att kolla och dokumentera signalen före åtgärd.

Jag zoomade ut spektrumet och såg att det var perfekta Simpsons på Mux 2, 3, 1 och 5.

Jag hämtade livlinan i bilen, klättrade upp på taket, där jag upptäckte en gammal F-skarv.

Koaxialkabeln som gick ner till vardagsrummet var gammal och torr så den bör bytas i framtiden. Jag klippte i alla fall av kabeln så att jag fick bort sprickan, men den är som sagt torr så nya sprickor blir det säkert om några år. Jag visade fotot för kunden men han tyckte att det kan vara tills det blir bättre väder.

Jag kompletterade med en VHF-antenn under den befintliga UHF-antennen. Sen kopplade jag ihop de båda med ett UHF och VHF filter. (Det satt även en gammal VHF-antenn längst upp men den nådde jag inte, så den fick vara kvar)

En närbild visar UHF antennen överst och VHF därunder.

En ny koll i vardagsrummet som visade att det blev signal på Mux 7.

Dessa kanaler innehåller Mux 7.

En ny datalogg för att dokumentera signalkvaliteten.

Så nu har kunden tillgång till samtliga kanaler från Boxer.

Jag skickade även in en rapport till Boxer / Comhem.


20200204 – Boxer ärende 95942

Wilma gjorde en felanmälan eftersom det blev störningar – ibland. Just det där “ibland” är jobbigt, för det kan vara svårt att hitta felet.

Hoppas du hittar felet, tyckte Wilma.

Wilma hade en UHF-antenn som hon hade köpt för några år sedan. Jag berättade att det inte går att få in alla kanaler med en sådan antenn eftersom Mux 7 sänder på VHF-området.

En koll av signalen direkt ur kabeln som satt i Boxer-boxen visade att det faktiskt var godkänt på allt utom Mux 7.

Wilma saknade inga kanaler från Mux 7, så det spelade ingen roll att den inte gick in.

Men nånting måste jag göra när jag hade kört 6,5 mil till kunden. Kablarna in från antennen var av flera olika modeller och dessutom skarvad i en liten eldosa. Problemet i eldosan var att kabeln var kraftigt böjd och felaktigt skalad.

Jag gick ut i bilen och hämtade ny kabel samt en specialare, en skarv som är bra att använda i små utrymmen. Jag är dock lite skeptisk, för det har hänt att det har blivit avbrott i såna. Men nu fanns det inte något alternativ, så jag hoppas att den håller.

Efter att jag hade bytt kabel och kontakter gjorde jag en sista koll som nu visade något bättre signalvärden, men det var ju faktiskt godkänt vid den första mätningen Så jag hoppas verkligen att det var de gamla kablarna och de dåliga skarvarna som var orsaken till störningarna.

Nu ska jag gå in och kolla noga att du inte har MISSat något, tyckte Wilma.


20200102 – Boxer ärende 93593

Först skapades en arbetsorder med nummer 93174 så jag bokade in en tid för hembesök, men efter nån dag ringde kunden och menade att han hade fixat felet själv.

Men felet kom tillbaka så Boxer skapade ett nytt ärende.

När jag kom til kunden såg jag att de hade en ganska fräsch kombiantenn. Reflektorn till UHF-delen är dock felvänd men det har mindre betydelse i det här sammanhanget.

Jag gick in och gjorde en kontrollmätning där jag konstaterade att signalen var helt OK. Jag bytte dock kontakter eftersom de befintliga kändes osäkra.

Men kunden sa att det strulade ibland, så jag satte instrumentet på max-hold och lät det vara på i 5 minuter, för att se om det eventuellt skulle komma nån snabb störning, men det gjorde det inte.

Efter lite diskussioner där kunden förklarade vad som var fel så verkar problemet vara samarbetet mellan Boxen och TV’n. Om de har bild från Boxer-mottagaren via ingång HDMI 1 på TV’n och byter till Netflix så funkar det. Men sen när de ska byta tillbaka till Boxer så hänger mottagaren upp sig – ibland.

Felet var alltså inte signalrelaterat, utan det verkar vara samarbetet mellan Boxen och TV’n. För att hitta en lösning på det rekommenderade jag att de skaffar en Ci-modul och sätter programkortet direkt i TV’n.


Klicka på pilen för att komma till indexsidan över jobben via Boxers installatörsportal.right-arrow


Kommentarer inaktiverade.