Boxer Installatörsportal – 2019

Här är foton samt information från några ställen där jag har mätt signalstyrka och åtgärdat antennsystem via Boxers Installatörsportal. De är inlagda i datumordning med det senaste överst. Om du vet ett speciellt ärendenummer är det snabbast att använda sökrutan här på webbsidan.

Några ställen är faktiskt lämnade utan åtgärd, eftersom den låga signalnivån på platsen gör det omöjligt att ta emot marksänd TV. I de fallen kan jag bara råda kunden att avsluta Boxer-abonnemanget så jag kan installera en parabol istället.


20191004 – Boxer ärende 87525

Drutten hade problem med TV’n så han gjorde en felanmälan.

När jag kom hem till Drutten så såg jag att han hade en gitterantenn som bara klarade att ta emot kanaler som sänder på UHF-området.

Jag började med att göra en koll av signalen före förstärkaren och mycket riktigt saknades Mux 7.

Men det gick att skruva upp signalstyrkan på VHF-området på förstärkaren och då kom signalen fram.

En ny datalogg efter förstärkaren visade nu att rubbet blev godkänt.

Mux 2, 3, 1 och 5 såg bra ut trots att Drutten bor i ett område där det brukar vara svårt med marksänd TV.

Nu var det dock förstärkaren som lyckades trolla fram signal på Mux 7, så jag upplyste om att det eventuellt kan bli problem med dessa kanaler.

Men jag vill gärna kolla på Sportkanalen och TV3 Sport, tyckte Drutten.

Eftersom Drutten inte kan prata så visade han på ett annat sätt att kabeln var skadad.

Jag tittade ut från balkongen och såg att kabeln var sprucken.

Om jag ändå ska byta kabel så kan jag lika gärna byta antenn sa jag och skruvade ner den gamla gitter-antennen.

Vid närmare granskning så såg jag att Drutten hade rätt.

Jag monterade en logperiodisk antenn och drog in en ny trippelskärmad koaxialkabel.

Nu blev det bra signal på alla Muxar utan förstärkare.


En datalogg för att dokumentera det hela.

Äntligen bra bild utan störningar, tyckte Drutten.

Tack så mycket och trevlig helg, hälsade Drutten.

Att kanalerna blev kodade när Drutten valde en kanal som sänder i DVB-T2 berodde på att han hade en gammal Ci-modul som inte klarade det nya systemet. Men han hade även en Sagem-box som jag kopplade in, så nu funkar allt.


20190909 – Boxer ärende 86920

Enligt felanmälan fick de inte in några kanaler alls.

När jag kom till kunden såg jag att de hade en ganska ny UHF-antenn. En “Yagi LTE-700” som de hade köpt för 349 kronor på Jula. Jag kopplade in instrumentet i antennuttaget inomhus men det fanns ingen signal alls. Då öppnade jag antennuttaget och såg att det hade runnit vatten genom kabeln.

Uppe vid antennen upptäckte jag att hela gummihylsan och kopplingsdosan var full med vatten. Antennen var heldöd så den var det bara att skruva bort.

Man får tydligen vad man betalar för. Både antenn, kabel och antennuttag blev förstört bara för att antennen läckte in vatten.

Jag hämtade en logperiodisk antenn i bilen, men trots att jag var hyfsat nära TV-masten så hade jag svårt att få godkänd signal på Mux 5. Helst skulle antennen ha flyttats några meter in på taket, men där fanns det inget att skruva fast den i. Nåväl, 25,8 dB i MER-värde är ändå godkänt.

Sen fick jag även byta kabel eftersom den befintliga var vattenskadad.

En koll i vardagsrummet visade att alla Muxar fick godkända värden.


20190724 – Boxer ärende 85149

Jag fick en arbetsorder av Boxer till ett ställe där jag vet att det är svårt att få godkänd signal. Jag ringde kunden och berättade att jag skulle försöka fixa antennproblemet, men eftersom det var ett signalmässigt svårt område med lite längre resa än vad som normalt ingår i en inspektion skulle det antagligen kosta extra att få det åtgärdat.

När jag kom till kunden såg jag att de hade en ganska bra antenn, men de hade problem med att signalen försvann ibland och just “ibland” kan vara svårt att hitta.

Så jag gjorde en kontrollmätning och såg det var hyfsad signal, förutom MUX6 som innehåller HD-kanaler.

Men så såg jag att signalen blev starkare och svagare. Mux 1 fick helt plötsligt bara 18,2 dB i MER-värde när den nyss hade 23 dB. Jag konstaterade att det var fel i Televes-antennens inbyggda BOSS Tech-system, som automatiskt justerar signalnivån på den mottagna signalen.

Kunden och jag klättrade upp på taket där jag gjorde ytterligare en kontrollmätning på den befintliga antennen för att verkligen konstatera att den var defekt. Sen gjorde jag en testmätning med en handhållen logperiodisk antenn och såg att det inte var så lätt att erhålla godkänd signalkvalitet.

Eftersom kunden hade följt med upp på taket så kunde jag repetera vad jag hade sagt tidigare, att Boxer har gränser när det gäller ersättningen och att denna ersättning högst troligt inte skulle räcka i detta fallet där det var svårt att få godkänd signal. Men för att hålla ner kundens kostnad skulle jag försöka få Boxer att betala mig det maximala beloppet som för närvarande är 3125 kronor inklusive moms.

Jag informerade även kunden att det var hopplöst att få in godkänd signal från Mux 6 som sänder HD-kanalerna.

När jag hade fått godkännande av kunden så kunde jag justera och skruva fast den logperiodiska antennen.

För att signalen skulle räcka ända ner till TV-apparaterna var jag tvungen att montera en förstärkare ute vid antennen.

Nu blev det lite bättre signal inomhus.

Även i sovrummet blev det skapligt. Men ska det bli helt perfekt så är det faktiskt parabol som gäller.

Ett annat ärende där Boxer betalade ungefär hälften kan ni läsa om > här <


20190513 – Boxer ärende 82873

Enligt felanmälan från Boxer saknade kunden signal till Mux 5 och 6.

När jag kom till kunden såg jag att de hade en Televes antenn och de är det sällan fel på.

En koll i sovrummet visade att Muxarna var väldigt ojämna och taggiga.

En datalogg visade att endast Mux 7 hade gränsfall till godkända värden.

Mux 5 var så svag att instrumentet inte ens klarade av att synka in.

En koll på taket visad lite högre signalnivåer, men fortfarande lika deformerad signal.

Med en lågt monterad logperiodisk antenn blev det bättre.


En datalogg direkt från antennen för att dokumentera att rubbet blev godkänt.

En fördelare på vinden samt kabeldämpningen gjorde att signalen hamnade precis under godkänt värde på några Muxar. Jag ville montera en förstärkare på vinden för att fixa detta, men det fanns tyvärr inget eluttag där. Så en sådan ska jag montera senare.

Som sagt, det blev bäst signal med en lågt monterad antenn.

Jag trodde inte att detta skulle vara att svårt ställe men det är det. Deformerade Muxar är faktiskt bland det svåraste att fixa.


20190506 – Boxer ärende 82323

Ytterligare ett ärende som ingen ville ta åt sig eftersom Boxer betalar för dåligt.

Den 26 april accepterade jag tyvärr uppdraget trots att det inte var reserverat för mig och utan reservation betalar inte Boxer extra för lång resa. Dessutom kan det hända att det inte går att erhålla godkänd signal, så då är ersättningen för en inspektion endast 500 kronor. Så jag kände mig tvingad att avvisa ärendet, eftersom jag i värsta fall kunde få köra 134 kilometer fram och tillbaka till kunden, med 2-3 timmar arbete & restid för endast 500 kronor.

Efter att jag hade avvisat ärendet var det fortfarande ingen annan som ville fixa det, så jag började tycka lite synd om kunden som var drabbad av en operatörs ovilja att lösa problemet. Så i lördags tänkte jag att det var lika bra att ringa upp kunden lägga korten på bordet, dvs. att berätta exakt hur det ligger till med ersättningen.

– Om jag inte har något annat uppdrag i området, så att jag får köra 134 kilometer och lägga ner 2-3 timmar på restid & felsökning, så kan det i värsta fall kosta dig 2000 kronor för att få reda på att det inte går att ha ett Boxer-abonnemang. Men det kan ju även hända att det går att fixa antennproblemet och då betalar Boxer maximalt 2500 kronor för det. Men hursomhelst så kommer det att kosta pengar om jag kommer hem till er, sa jag.

– Tack för att du är så ärlig och berättar hur det ligger till, så om du vill hjälpa oss är du välkommen, sa kunden.

När jag kom till kunden såg jag att antennen inte var riktad mot TV-masten i Gävle, så då är det nog helt kört tänkte jag. Men det skulle visa sig att röret och antennen satt löst så den hade vridit sig lite.

En koll inne visade riktigt usel signal. Instrumentet klarade inte ens av att synka in på Mux 1.

17,1 dB i MER-värde på Mux 3 var det bästa anläggningen presterade. Uselt är bara förnamnet.

När jag klättrade upp på taket för att göra en testmätning med en logperiodisk antenn såg jag att det fanns hopp om godkänd signal, så jag skruvade ner den gamla antennen.

Sen var det bara att skruva åt röret, montera & justera den nya antennen.

Uppe på taket tog jag en skärmdump av signalen så att jag kunde visa kunden hur några perfekta Simpsons ska se ut 🙂

En datalogg för att se om jag kunde koppla in mig på kundens befintliga system. hmmm … 51,7 dB på Mux 6 är lite gränsfall, sa jag, men jag testar.

Där ser man, jag klarade Mux 6 med nöd och näppe. Det ska vara minst 45 dB så 45,2 dB är helt OK 😉

I gillestugan blev det något lägre. Men det var ändå helt OK eftersom det inte är nödvändigt med HD-kanalerna där, tyckte kunden. Det är ju ändå 6,6 dB i marginal sa jag, så det blir garanterat inga störningar där heller.

En sista koll på Mux 6 i gillestugan visade ändå 25 dB i MER-värde, vilket är helt godkänt.

Så nu har Boxer ännu en nöjd kund. OK att det kommer att kosta lite extra för kunden, men att Boxer står för 2500 kronor + moms är väl inte fy skam det heller? Ser man det så här så betalar Boxer inte alls så dåligt, eller hur?

Edit:
Hela installationen inklusive material, arbete, restid, och resa kostade totalt 5970:- men eftersom Boxer betalar 3125:- direkt till mitt företag så återstår det 2845:- för kunden. Det är väl schysst gjort av Boxer, eller hur?


20190503 – Boxer ärende 82478

Leopardettes U. R highness även kallad Nessie hälsade mig välkommen. Trots att hon bara var 4 månader gammal hade hon redan tröttnat på att jaga pixlar på TV’n.

Men hon var så vild att det var svårt att få skärpa på bilderna.


Enligt felanmälan var det störningar på det mesta.
“Kunds utrustning låter sig inte se både HD-kanaler samtidigt som vanliga DVB-T. Kund har testat med olika utrustning och får samma resultat” När jag ringde kunden berättade han att de hade en liten plastantenn utomhus. Det kan aldrig vara bra, tänkte jag.

Som synes på arbetsordern så har den vandrat hit och dit, men så blir det när operatörerna inte vill ersätta oss tekniker för all utrustning. I och för sig reserverades ärendet till mig den 24 april, men om man inte kollar e-posten stup i ett så missar man det.

När jag kom till kunden tog jag ett foto på den lilla antennen.

Sen gick jag in och gjorde en kontrollmätning.

Den lilla antennen har en inbyggd förstärkare som förstärker allt. Även bruset i botten förstärks, så signal – brusförhållandet blir sämre. 22 dB C/N är ganska dåligt.

– Du måste nog skruva upp en antenn högt däruppe, tyckte Nessie.

Kunden hade ett fäste som jag skruvade dit längst upp på taknocken, sen var det bara att skruva dit en Logperiodisk antenn och dra ny kabel ner till vardagsrummet.

Nu blev det bra signal med perfekta Simpsons. Från vänster till höger ser ni Mux 2, 3, 1 och 5 på skärmdumpen …

… och HD-kanalerna från Mux 6 fick mycket bra kvalitet.

Mux 7 på VHF-bandet blev också bra. Från början var det C/N 22 dB och med den nya antennen blev det mer än 47,8 dB. En helt otrolig förbättring faktiskt.

En datalogg för att dokumentera rubbet.

Menar du att jag kolla på TV utan störningar, undrade Nessie när jag var klar.


20190328 – Boxer ärende 81785

Enligt felanmälan saknade kunden kanaler från Mux 5, 6 och 7.

När jag kom till kunden såg jag att de hade en gammal Hirschmann-antenn som inte tar in de högsta frekvenserna särskilt bra.

Kunden hade en förstärkare, så jag började med att kolla den inkommande signalen. (före förstärkaren)

Jag justerade nivån ut ur förstärkaren och såg att det blev fina Simpsons på Mux 2, 3, 1 och 5.

En koll i sovrummet visade godkänd signal på rubbet.

Även i vardagsrummet blev allt godkänt.

Felet då? I och för var TV-antennen gammal men den funkar. Felet var att kundens TV i vardagsrummet och Boxer-mottagaren i sovrummet inte klarade att ta in kanaler som sänder i DVB-T2. Så nu måste kunden köpa nya boxar eller nya TV-apparater.


20190320 – Boxer ärende 81298

Enligt felanmälan var allt OK utom Mux 7, men jag vet hur det brukar vara. Det syns även på listan att Boxer har svårt att hitta antenntekniker. Den ena efter den andre backar ur när Boxer inte vill betala våra kostnader, men jag tar åt mig uppdragen, sen berättar jag för kunderna vad som ingår och vad de får betala själva.

När jag kom till kunden såg jag den gamla antennen som satt instabilt monterad.

Jag började med att göra en kontrollmätning där jag såg att det var precis som jag befarade, dvs. att inte en enda Mux hade godkända värden. Mux 7 och Mux 6 hittades inte ens.

Men hur skulle jag kunna byta antenn när det stod ett garage just där jag ville ställa stegen.

Fästet var riktigt dåligt, men att montera ett nytt väggfäste med maströr betalar inte Boxer.

Först trodde jag inte att det skulle gå att byta antenn, men det var blötsnö på taket så jag bedömde att det skulle gå att nå antennen utan att halka ner.

Så jag klättrade upp på taket, sen gick jag ut längs med nocken och gjorde lite koll med en handhållen antenn. Mux 7 såg bra ut.

Mux 2, 3, 1 och 5 funkade också.

Även Mux 6 gick in.

Sen var det bara att skruva fast antennen och backa längs med nocken.

Jag bytte kabel ner till vinden där jag skarvade ihop den nya med den gamla kabeln. Efter det gjorde jag en ny datalogg som visade godkända värden på rubbet.

Den gamla antennen ska kunden ta ner själv när det blir snöfritt på taket. Eventuellt ska han byta fäste och maströr också, för det behövs verkligen. Men nu slipper han i alla fall störningar.


20190304 – Boxer ärende 81104

Enligt felanmälan hade det förekommit störningar sedan i augusti.

När jag kom till kunden såg jag att det satt en gammal UHF gitterantenn uppe på vindskivan.

En snabb koll inne vid TV’n visade att HD-kanalerna från Mux 6 hade dålig signalkvalitet men Mux 7 som sänder på VHF-bandet fanns inte alls.

Som sagt, Mux 6 var ganska dålig.

Signalen till Mux 7 var ännu sämre.

Men signalen till Mux 1, 2, 3 och 5 var ganska skaplig.

Jag konstaterade att antennen var kass och dessutom var kablarna felkopplade i den gamla kopplingsdosan.

För att få godkänd signal på rubbet så föreslog jag en ny antenn, men för att få dit den måste jag även montera ett nytt väggfäste. Jag räknade ut lite snabbt att ersättningen från Boxer inte skulle räcka till alltihopa, men då Boxer ändå skulle stå för ca. 2300 kronor av kostnaden accepterade kunden mitt förslag. Så det var bara att sätta igång 🙂

När jag var klar kopplade jag in de gamla kablarna, men det skulle visa sig att kabeln till vardagsrummet var kass, så jag fick byta den också.

En koll i sovrummet och vardagsrummet visade att signalen blev godkänd.


Så nu har Boxer en till kund som slipper störningar 🙂


20190227 – Boxer ärende 81041

Kunden hade signalproblem på vissa kanaler, men som vanligt stämde inte felanmälan från Boxers Installatörsportal med verkligheten. Hur kan t.ex. MUX 4 vara OK när det inte ens finns nån sändning på den längre?

Det är även uppenbart att det börjar bli brist på antenntekniker.

När jag kom till kunden så såg jag att de hade en stor 91 elements UHF-antenn. Hoppas att det inte är en antenn från Biltema tänkte jag, för nåt sämre finns inte.

En koll nere vid TV’n visade ingen mätbar signal alls, trots att MUX 1, 3, 5 och 7 skulle vara OK.

Efter en stund hittade jag en felkopplad förstärkare.

Den inkommande signalen från UHF-antennen var helt OK med perfekta Simpsons. Alltså var det ingen antenn från Biltema 🙂

Efter lite omkopplingar gjorde jag en datalogg i vardagsrummet. MUX 7 blev inte godkänd men något annat hade jag inte förväntat mig eftersom den sänds via VHF-bandet, som UHF-antennen inte klarar av.

Men trots att antennen inte klarar VHF-området gick MUX 7 ändå in skapligt.

Jag visade kunden vilka kanaler sänder via MUX 7 och undrade om jag skulle byta antenn. Men det var inga kanaler de ville ha ändå, så antennen fick duga.


20190218 – Boxer ärende 80745

Kunden hade signalproblem på vissa kanaler, men som vanligt stämde inte felanmälan från Boxers Installatörsportal med verkligheten. Hur kan t.ex. MUX 4 vara OK när det inte ens finns nån sändning på den längre?

Som vanligt hade ärendet bollats hit och dit eftersom en efter en tackade nej till uppdraget, men så blir det när Boxer inte betalar oss antenntekniker för våra kostnader.

Enligt uppgift var takhöjden 8 meter, men sen satt antennen ytterligare 5 – 6 meter upp.

Jag började med att göra en koll av den inkommande signalen.

Det skumma var att signalkvaliteten var dålig trots att det var perfekta Simpsons.

MUX 7 synkade inte ens in.

De logperiodiska antennerna brukar det aldrig vara fel på.

Jag testade även med ett 4G filter före mastförstärkaren, men icke.
Tillslut kom jag på att det var fel på nätdelen inomhus. Alltså enheten som matar 24 volt i koaxialkabel för att driva förstärkaren som satt ute på röret.

Så jag monterade en ny nätdel och då blev det bra signalkvalitet på allt förutom MUX-6 som sänder HD-kanalerna.

MUX-6 var riktigt usel. Men det gick inte att få den godkänd heller eftersom huset ligger i ett svårt område.

En koll i vardagsrummet visade även där helt OK signal, förutom HD-kanalerna då. Men jag berättade för kunden att vill de se HD-kanaler så är det TV via satellit som gäller.

Tillbaka på kontoret var det bara att logga in och lämna en rapport.


20190206 – Boxer ärende 80603

Kunden hade flyttat och tagit med sig TV-antennen, så Boxer ställde upp och betalade installation, justering och kabeldragning.

Jag hade bokat in besöket till den 6 februari vilket skulle visa sig vara en riktigt kall dag.

När jag hade kört de 6 milen till kunden började jag med att göra en kontrollmätning om det skulle funka med en vanlig TV-antenn på platsen, sen monterade och justerade jag kundens antenn. Sen var det “bara” att dra 30 meter kabel genom vinden och vidare genom vardagsrummet till TV’n i bortre hörnet.

Trots 30 meter koaxialkabel blev det godkända värden på alla Muxar 🙂

Men sen ville kunden att jag skulle montera en kontakt så att de kunde använda husets gamla antenn till TV’n i sovrummet.

Jag monterade en kontakt och gjorde en kontrollmätning. Som förväntat blev ingenting godkänt, så jag föreslog att koppla in sovrums_TV’n på den nya antennen. Men då skulle det krävas en förstärkare, vilket inte kunden ville betala.


20190131 – Boxer ärende 80617

Jag kom ut i bilen efter en parabolinstallation och såg att jag hade fått ett mail från Boxers Installatörsportal klockan 14:33, så jag loggade in i portalen och accepterade uppdraget klockan 14:36.

Sen ringde jag kunden och frågade om han var hemma.
Ja du är välkommen, svarade han.

Klockan 15:03 var jag framme och såg att han hade en ganska stor UHF-antenn, vilket kan behövas tänkte jag, eftersom det är ett område med svag marksänd signal.

Jag gick in och gjorde en kontroll av den befintliga signalen. Samtidigt såg jag att kunden hade mycket störningar på TV’n.

En spektrumbild visade att det var mycket sändningar i luften, men 4G sändningarna längst till höger ska inte vara där.

En bild på de oönskade 4G frekvenserna.

Jag gick ut i bilen för att hämta ett 4G-filter som jag monterade och direkt försvann alla störningar.

Sen gjorde jag en ny datalogg för att se resultatet.

Kunden berättade att han har haft problem med störningar de senaste 3 – 4 åren och sen blev det fixat på en timma!

Men detta måste vara ett slags tidsrekord?

  • 14:33 Boxer skickar ett mail till mig.
  • 14:36 Jag accepterade uppdraget.
  • 15:03 Jag anländer hos kunden.
  • 15:12 Felsökningen börjar.
  • 15:36 Felet fixat och störningarna borta.

Apropå Mux 7 som sänder på VHF-området, som inte kunden hade antenn till, så visade jag kunden vilka kanaler han inte kunde ta emot. Men det var inga kanaler han ville ha ändå.


20190130 – Boxer ärende 80320

Enligt felanmälan saknades kanaler som framförallt sänder i DVB-T2, men enligt uppgift från Boxer skulle kundens Samsung TV klara det nya systemet. Knepigt är dock att MUX 4 är OK när sändningarna från den frekvensen har upphört.

När jag kom till kunden så såg jag att det satt en gammal Fuba-antenn på taket. Dessa brukar det aldrig bli fel på, så jag började misstänka fel på kablarna.

Jag bytte kabel från förstärkaren till TV’n och då blev det bra värden på allt utom Mux 7 som hamnade aningens under godkänt värde. Men 2,2 dB under godkänt värde betyder inte att det blir störningar för det. Dessutom gick det inte att byta TV-antenn pga. all is och snö på taket.

Jag visade kunden vilka kanaler som sänder från Mux 7, men det var inga kanaler han ville ha ändå.

Felet då? Ja det största felet var att den 3 år gamla Samsung TV’n inte klarade den nya sändningsstandarden DVB-T2. Men detta löser kunden genom att ta hem sin Sagemcom DTIW77 HD från sommarstugan.


20190128 och 20190129 – Boxer ärende 80188

Boxer skickade en felanmälan om en kund som hade störningar på vissa kanaler och saknade andra. Jag kollade in adressen och konstaterade snabbt, enligt erfarenhet, att huset låg i radioskugga. Men jag måste ändå dit för att kolla vilken åtgärd som krävs.

När jag kom hem till kunden började jag med att göra en mätning av signalen som kom in via antennkabeln. Inte en enda Mux eller kanal hittad!

En koll på spektrumet visade lite svaga signaler nere i bruset.

Kunden hade även en förstärkare, så detta är signalen ut ur förstärkaren. Fortfarande uselt för signalkvaliten på marksänd TV måste ha ett MER-värde på minst 25 dB och den markerade Muxen hade endast 19,3 dB. Dessutom varierade signalen stort, vilket ni kan se på nästa bild där det bara blev 14,6 dB.

En datalogg efter förstärkaren visade att instrumentet hittade vissa Muxar, men dock med usel signalkvalitet.

När jag följde kabeln ut för att kolla in antennen så jag en inomhusskarv ute.

På andra sidan husknuten hittade jag antennen som var av fel sort, dessutom felplacerad, felriktad och felmonterad.

Fukt i kontakten kanske.

Men alla fel hade egentligen ingen betydelse när antennen ändå sitter i radioskuggan. Ett stort hus med plåtfasad skymmer signalen från TV-masten i Gävle.

Jag gick runt och kollade läget med en handhållen logperiodisk antenn och trodde att det skulle gå att få bra signal högt däruppe på husgaveln.

Att montera antennen på ett skorstensfäste skulle inte heller funka eftersom ett standard skorstensfäste inte skulle passa. Dessutom var det för mycket snö och is för att kunna ta sig upp dit.

Så dan efter återkom jag med en lång stege för att kolla läget. Jag riggade upp stegen, ställde bilen i vägen så att stegen inte kunde glida på isen, klättrade upp med instrument och handhållen antenn …. men ICKE. Däruppe var det också usel signal. 🙁

Men när jag gick runt hörnet så fick jag faktiskt godkänd signal på Mux 1, 2, 3 och 5 när jag av en händelse råkade rikta antennen mot plåtfasaden på ett hyreshus på andra sidan gatan. Men en sådan signalstuds är ingenting att lita på för den förändras säkert samt att Mux 6 och 7 hade usla värden.

Så tyvärr, här återstår det bara TV via satellit eller så får de vänta på fibern, vilket kan ta flera år.


Klicka på pilen för att komma till indexsidan över jobben via Boxers installatörsportal.right-arrow


Kommentarer inaktiverade.