Arbete via Boxers Installatörsportal.

Boxer ärende # 52509

Den här kunden hade bara en UHF-antenn vilket innebär att de inte kan få in kanalerna på MUX 7 som sänder på VHF-området, men nu var det HD-kanalerna på MUX 6 de hade felanmält.
20161028-boxer-52509-befintlig-uhf-antenn
En kontrollmätning inne vid TV’n visade att ingenting kom upp till minikraven.
Egentligen slutar “inspektion”-uppdraget här, för Boxer vill inte betala för felsökningen, alltså vad som är själva orsaken till signalproblemet. Men då jag är vetgirig började jag felsöka ….
20161028-boxer-52509-before
Jag klättrade upp och kontrollmätte med en testantenn på taket och konstaterade att det var skaplig signal på platsen, så var var felet? Efter lite sökning hittade jag en hel del “blindkablar” – alltså kablar utan signal. Jag hittade även några skarvar och en skadad (tillplattad) kabel, dessutom fanns det skarvar som jag inte hittade. Jag hittade även en inomhusfördelare som låg under takpannorna. Men trots att den bara var ca. 8 meter från antennen var även den kabeln skarvad …. suck.
20161028-boxer-52509-splitter-pa-takt
Signalen in i den första fördelaren var skaplig.
20161028-boxer-52509-ur-befintlig-antenn
Men för att åtgärda allt krävdes det mycket jobb, betydligt mer än vad Boxer ville stå för.

  • Ny antenn.
  • Nya kablar.
  • Mastförstärkare, alltså en förstärkare ute vid antennen.
  • Nätdel inomhus.
  • ca. 5 timmars arbete för att montera allt.

Utanför huset satt det dessutom en skylt som visade att det är fiber på gång, så kunden tyckte att det bara var att lägga ner Boxer-antennen och satsa på TV-via fibern.


Kommentarer inaktiverade.